Kurser

ACT – Att hantera stress och skapa det liv du vill leva

I kursen ACT – Att hantera stress och skapa det liv du vill leva får du verktygen för att själv hantera den stress som är ofrånkomlig i våra dagliga liv. Kärnan i kursen är att förändra det som går att förändra och att acceptera det som inte gör det. ACT är en förkortning för Acceptance and Commitment Therapy och uttalas som engelskans »act«, agera.

ACT handlar om två saker, att identifiera vad du tycker är riktigt viktigt i livet och att ta faktiska, konkreta steg beteenden i riktning mot vad du tycker är viktigt i livet. Genom kartläggning och små beteendeförändringar får vi stora resultat. Hur låter dialogen i ditt huvud? Hur snäll är du mot dig själv? Vi använder den inre och yttre dialogen som utgångspunkt.

Upplägg Vi träffas fyra gånger (3 tim per gång) och varje tillfälle innehåller föreläsningar, gruppövningar och färdighetsträning. Tillsammans tränar vi på hur vi kan förstå och hantera vår egen stress och ta konkreta steg för att utveckla det vi själva tycker är viktigt och meningsfullt.  Vi tränar bl a medveten närvaro och att formulera åtaganden och livsriktning. Att öva på detta är en viktig del av kursen och du får med dig förslag på övningar att göra mellan kurstillfällena. Resultatet ger dig ett ökat välmående, en höjd stresstålighet samt verktyg för att själv hantera inre hinder.

Vem får komma? Alla är välkomna. Kursen är inte begränsad till arbetsrelaterad hälsa och effektivitet, utan ger dig också utmärkta möjligheter till psykologisk insikt om livet i stort.

Pris för kurs: 4995:-

Kurser anordnas löpande med tillräckligt antal deltagare.

Anmälan: [javascript protected email address] eller ring 073-819 52 39. Välkommen!

Mindfulness för nybörjare 

Vill du njuta mer av livet? Vill du öka din förmåga att göra det bästa av varje situation? Vill du vara mer närvarande i ditt liv?

Mindfulness kan vara ett sätt att hitta tillbaka till dig själv och det som är viktigt i ditt liv. 

Bl a lär du dig att uppmärksamma dina tankar och känslor och det blir lättare för dig att bryta dåliga vanor, göra kloka val, sluta älta det förgångna och oroa dig för framtiden. 

I mindfulness tränar vi upp vår förmåga till medveten närvaro bland annat genom meditation, kravlösa kroppsövningar och reflektioner i gruppen med ett medvetet förhållningssätt till våra tankar, minnen och våra beteenden. 

Mindfulness för nybörjare är en kurs som passar alla, både för dig som aldrig provat och är nyfiken och för dig som tränat tidigare. Kursen kommer ge dig utrymme för eftertanke och reflektion samt enklare verktyg att handskas med i vardagen vid stress eller oro. 

Upplägg Vi träffas fem gånger (1,5 tim/gång). Inga förkunskaper krävs, inte heller några speciella kläder eller utrustning. Allt som krävs är att du är villig att varva ner och att öppna dina sinnen. Varje tillfälle varvas med teori och praktiska övningar. Jag håller alltid små grupper på max 8 personer.

Pris för kurs: 2 995:-

Kurser anordnas löpande med tillräckligt antal deltagare.

Kommentarer från deltagare i tidigare mindfulnesskurser

"Bra praktiska tips och användbara verktyg"

"Något för alla"

"Lugn, kunnig och intresserad ledare"

"Kursen har hjälpt mig väldigt mycket och därför hade fler tillfällen gett mig ännu mer."

"Förändrat mitt liv genom att jag lärt mig att inte oroa mig så mycket för framtiden då det enda som finns är nuet".

"Bra när ledaren tog exempel från vardagen, sånt som man kan relatera till. Skulle gärna gå en fortsättningskurs då det är svårt att hålla igång egna meditationsövningar."  

Anmälan: [javascript protected email address] eller ring 073-819 52 39. Välkommen!

 

Mindfulnesskurser ingår i Skatteverkets kriterier för avdragsgill friskvård, på grund av att det är så verksamt mot stressrelaterade besvär.